img1 img2

Jelovnik


01. hladna predjela
02. juhe
03. topla predjela
04. jela od divljači
05. jela od bijelog mesa
06. jela od svinjetine
07. jela od teletine
08. jela od junetine
09. jela od patke
10. jela od janjetine
11. jela od mješanog mesa
12. jela od slatkovodnih riba
13. prilozi
14. salate
15. sirevi
16. slastice
17. jela za klince i klinceze

 

Hladna predjela



"HAJDUČKA SALATA"

Više vrsta povrća nasjeckano na kockice te povezano posnim kravljim sirom i servirano na zelenoj salati
............ 30,00 kn

Hajduci - ljudi koji su se odmetnuli od zakona i koji su obično živjeli od pljački te skriveni u gustim šumama


"ZIMSKA PLATA"

Plata s više vrsta zimskih kobasica narezanih na tanke ploške ........................................................ 40,00 kn

Plata je izraz za kombinaciju jela koja se služila na gospodskim dvorima


"ZAKUSKA GARIĆ"

Domaće kobasice, kulen, šunka, svježi sir, sve izrezano na tanke ploške i servirano s paprikom i maslinama ......... 45,00 kn

Garić je već 1163.godine bilo skupno ime za područje istočno od Čazme između rijeka Ilova i Česma te potoka Garić

 

"KMETSKA VEČERA"

Domaća šunka narezana na tanke ploške sa svježim sirom na podlozi od zelene salate i preliveno kiselim vrhnjem .. 50,00 kn 

Kmetovi - neslobodni seljaci vezani za zemlju svoga feudalnog gospodara

 

"VLASTELINSKA RAPSODIJA"

Dimljena i prosušena šunka od vepra zajedno s domaćim kobasicama od srnetine narezana na tanke ploške
i poslužena s domaćim kozjim sirom te feferonima,hrenom,krastavcima i paprikom.
................................... 60,00 kn

Vlastelini-plemićki stalež koji je posjedovao velike parcele zemlje



Juhe



"PAVLINSKA JUHA"

Dnevna juha pripremljena od kosti i mesa domaćih životinja te povrća i začinskog bilja (goveđa, kokošja,) ............ 8,00 kn

 Pavlini - pripadnici crkvenog reda posvećenog sv. Pavlu pustinjaku iz Tebe. Red je osnovan u 13. st. u Mađarskoj i Hrvatskoj


"JUHA OD ŠUMSKOG MESA"

Krem juha od gljiva začinjena vrhnjem i žumanjcima ................................................................... 10,00 kn

 Šumsko meso je stari izraz za razne gljive koje obilato rastu u gustim šumama diljem Moslavine


"TVRTKOVA JUHA"

Krem juha od šparoga i svjetlog umaka začinjenog vrhnjem i žumanjcima ............................................ 10,00 kn

 Šparoge se u nekim civilizacijama koriste kao afrodizijak


"MOSLAVAČKA JUHA"

Gusta juha od krumpira, gljiva, kobasica, slanine, muš. oraščića, začinjena vrhnjem, žumanjcem i lim. sokom ........ 15,00 kn

 Moslavina je, geografski gledano, predio u Hrvatskoj smješten između rijeka Česme, Lonje i Ilove


"JUHA SV. HUBERTA"

Juha od više vrsta mesa od divljači i povrća narezanog na kockice i začinjenog vrhnjem i žumanjcima ............... 20,00 kn

Sv.Hubert je zaštitnik lovaca, ribolovaca i ljubitelja prirode





Topla predjela


"TRAJBANAC SA SIROM"

Tri jaja pečena zajedno sa sirom izrezanim na kockice ................................................................ 22,00 kn

Trajbanac je stari izraz za izmješana (tučena) jaja


"HUSARSKE PALAČINKE"

Palačinke punjene sa začinjenim mljevenim mesom uvijene i gratinirane u pećnici .................................... 22,00 kn

Husari - konjanici u hrvatskoj i ugarskoj vojsci od 15.stoljeća


"TRAJBANAC SA ŠUNKOM"

Tri jaja pečena zajedno sa šunkom izrezanom na kockice ............................................................. 25,00 kn


"TVRTKOV TRAJBANAC"

Tri jaja pečena kao kajgana punjena sa šparogama sotiranim na maslacu i prelivena s vrhnjem ..................... 25,00 kn

 

"EREMITSKO PREDJELO"

Blanširani šampinjoni uvaljani u brašno i pohani u pivskom tijestu. Servira se s tartar umakom ....................... 30,00 kn

 Eremiti - ljudi koji su se iz duhovnih pobuda povukli u samoću (pustinjaci)


"AVARSKO PREDJELO"

Dva komada sira uvaljana u brašno, jaja i mrvice te potom pohana. Poslužuje se sa tartar umakom ................. 40,00 kn

 Avari - nomadski narod čije su pljačke i provale u Hrvatsku inicirale izgradnju utvrđenih gradova





Jela od divljači


"GARIĆKI PAPRIKAŠ"

Paprikaš od tri vrste mesa od divljači narezanog na kockice i kuhanog s krumpirom .................................. 40,00 kn

 
"JOBAGIONSKI GULAŠ"

Srneće meso izrezano na kockice, pirjano na luku s raznim vrstama povrća .......................................... 50,00 kn

Jobagioni- feudalčevi podložnici, sluge


"BANSKA ROLADA"

Kosana pisanica od vepra punjena kuhanim jajima umotanim u listove kelja,potom rolano i pečeno ................. 55,00 kn

Banovi- vladari Hrvatske kroz više stoljeća


"MEDALJONI TOME ERDODEYA"

Pirjani jelenji medaljoni u aromatičnom vinskom umaku sa orasima i na palačinkama od šafrana ..................... 75.00 kn

Ban Toma Erdody (Bakoč) veliki je osloboditelj Hrvatske od Turaka.
Vodio je hrvatske postrojbe u bitci kod Siska, a oslobodio je i Moslavinu grad


"ODRESCI BISKUPA TIMOTEJA"

Rolani veprovi odresci punjeni šampinjonima, slaninom, krastavcima, jajima
te vlascem i prokuhani u umaku od povrća
............................................................................ 80,00 kn

Zagrebački biskup Timotej bio je jedan od vlasnika Garić grada (dobio ga je darovnicom 1277.godine)


"KOTLETI BELE IV"

Veprovi kotleti prženi i prokuhani u umaku od senfa, češnjaka, slanine, vrhnja i kosanog peršuna ................... 80,00 kn

Hrvatsko-ugarski kralj Bela IV 10.studenog 1256 .godine prvi put izričito u svojoj ispravi spominje Garić grad


"LUGARSKI ODRESCI"

Jelenji odrezak pržen i prokuhan u umaku od šumskih gljiva,
serviran na prženici od kruha uz kolutove pečene jabuke
............................................................. 90,00 kn


"LOVAČKI ODREZAK"

Srneći odrezak pržen i prokuhan u lovačkom umaku od povrća sa slaninom i vinom ................................. 100,00 kn


"GARJEVIČKA SIMFONIJA"

Prženi srneći kotleti servirani na krutonu od kruha sa šparogama i šunkom te preliveni umakom od divljači ........ 150,00 kn

Garjevica - skupno ime za velike šumske predjele u Moslavini, sjeverno od Podgarića

"KAPTOLSKI FAZAN"

Pirjani fazan obložen ploškama slanine, zapečen u pećnici i garniran prženim zeljem (za dvije osobe) .............. 200,00 kn

Fazan je, prema starim predajama, bila omiljena hrana crkvenih vjerodostojnika iz Čazmanskog Kaptola


"FAZAN ČUPORA MOSLAVAČKIH"

Fazan pirjan na luku s umakom od šampinjona i poriluka te podlijevan sa pivom i vrhnjem (za dvije osobe) ........ 200,00 kn

Čupori Moslavački su bili krajem 14.stoljeća vlasnici moslavačkih posjeda i tri utvrđena grada: Moslavina, Jelengrad i Podgradska





Jela od bijelog mesa

 

"HASAN PAŠIN KOTLET"

Pileće bijelo meso punjeno maslacem i peršunom te potom panirano i pohano ....................................... 35,00 kn

Hasan paša-vođa turske vojske u velikoj bitci kod Siska i na području Moslavine.


"MAČ BJELIN BANA"

Pureće bijelo meso nabodeno na ražnjiće i pečeno na roštilju ........................................................ 35,00 kn

 Bjelin Ban - po legendi jedan od vlasnika Jelen grada, poznat to tome što je kovao urotu
protiv kralja Radoslava koji je potom pobunu ugušio


"MEDALJONI SV. URŠULE"

Prženi pureći medaljoni preliveni umakom od vrhnja .................................................................. 40,00 kn

Sv. Uršula- ime jednog od 7 oltara u pavlinskom samostanu ispod Garića


"PUNJENA RUŽICA"

Pureći odrezak punjen domaćom šunkom i sirom, paniran i pohan .................................................... 45,00 kn

Ružica Garićki- prekrasna kneginja pretvorena prokletstvom u zmiju.
Prema predaji još uvijek luta Moslavinom i čeka hrabrog junaka koji će je ranom zorom na Jurjevo (23.4.) osloboditi kletve

 
"BISKUPSKI SAVIJUCI"

Pileće bijelo meso punjeno šunkom, uvaljano u brašno te preliveno umakom od luka, rajčice i mirisnog bilja ......... 50,00 kn


"VILENJAČKI KROKETI"

Pureći kroketi punjeni nadjevom od šampinjona te preliveni umakom od vrhnja i kockicama sira i ananasa .......... 50,00 kn

Vilenjaci- prema predajama živjeli su oko sela Vilenjak, glavnog svetog vrela u Moslavačkoj gori, zajedno sa čoporima svojih pasa


"FEUDALNA VEČERA"

Domaća purica pečena u pećnici i poslužena s mlincima (za 5 osoba) ............................................... 300,00 kn

 Feudalci-sloj vladajuće klase koja je posjedovala velike parcele zemlje






Jela od svinjetine



"JATAGANI SA ROŠTILJA"

Svinjsko meso nabodeno na ražnjiće te prženo na roštilju sa lukom i ajvarom ....................................... 33,00 kn

Jatagan-hladno zakrivljeno oružje u naravi velik zaobljen nož, nalik na sablju, koji se nosio za pojasom


"HUNCUTSKI ODREZAK"

Svinjski odrezak uvaljan s jedne strane u brašno i pržen na plitkoj masnoći ......................................... 35,00 kn

 Huncuti-stari izraz za ljude koji su spremni raditi razne nepodopštine i zbijati šale na tuđi račun


"ODREZAK IVANA HUNJADIJA"

Svinjski odrezak uvaljan u brašno i jaja te potom pohan ............................................................. 35,00 kn

Ivan Hunjadi, u narodu poznat kao Sibinjanin Janko bio je poznati vojskovođa i borac protiv Turaka, a imao je svoje pristaše u Moslavini


"CARSKI ODREZAK"

Svinjski odrezak uvaljan u brašno, jaja i mrvice te potom pohan ..................................................... 35,00 kn


"VILA SA ROŠTILJA"

Dva kotleta pržena na roštilju s lukom i ajvarom ...................................................................... 35,00 kn


"AGRAMERSKI ODREZAK"

Svinjski odrezak punjen sa šunkom i sirom te paniran u brašno, jaja i mrvice te pohan .............................. 45,00 kn

 Agram-njemačko ime za Zagreb


"MEDALJONI CRNE KRALJICE"

Tri medaljona od svinjske pisanice pržena i prokuhana u umaku od šampinjona ..................................... 45,00 kn

 Crna kraljica - bilo je drugo ime za Barbaru Celjsku, jednu od vlasnica Garić grada, iz razloga što se bavila magijom


"HELEBARDA SA ŠLJIVAMA"

Svinjska pisanica punjena sa suhim šljivama pržena na roštilju i servirana na prženici ............................... 45,00 kn

Helebarda-srednjovjekovno hladno oružje, sastoji se od sjekire s jedne strane i kuke s druge strane te nasađeno na dugo koplje


"POPEČCI MONS CLAUDIUS"

Svinjski popečci punjeni s šunkom i sirom prženi i prokuhani u umaku od šampinjona i povrća ....................... 50,00 kn

Mons Claudius-naziv na starim kartama za Moslavačku goru ili tzv. Zaprtu goru, zato što je Moslavina bila prepuna starih utvrda


"BUNCEK ŽUPANA HENRIKA"

Suha kuhana svinjska koljenica (kg) .................................................................................. 85,00 kn

 Šomogijski Župan Henrik bio je prvi vlasnik župe Garić sredinom 13. stoljeća i navodno je jako obožavao buncek


"MARODERSKA POSLASTICA"

Odojak pečen na otvorenoj vatri na velikom ražnju (kg) .............................................................. 90,00 kn

Maroderi-vojnici koji su poslije bitaka pljačkali ranjene i poginule






Jela od teletine

 

"ODREZAK MARIJE TEREZIJE"

Odrezak uvaljan u brašno, jaja i mrvice te potom pohan ............................................................. 45,00 kn

Marija Terezija- hrvatsko ugarska kraljica (1717-1780), poznata po svom apsolutističkom vladanju


"VITEŠKA SABLJA"

Teleće meso nabodeno na žicu i prženo na roštilju ................................................................... 50,00 kn

Vitez-pripadnik plemičkog staleža, član posebne srednjovjekovne ratničke organizacije


"VRHGARIĆKI ODREZAK"

Odrezak uvaljan u brašno s jedne strane i pržen na plitkoj masnoći ................................................. 50,00 kn

Vrhgarić,stari naziv za Podgarić.
Doseljavanjem u ove krajeve, nakon turskih pustošenja, novi stanovnici su dali i novo ime selu koje je ostalo do danas


"OLIVINSKI KOTLETI"

Dva kotleta pržena na roštilju sa lukom i ajvarom .................................................................... 50,00 kn

 Olivin je kristalični škriljevac-mag.željezni slikat-jedino postoji u Moslavačkoj gori kao geološka struktura.


"ODREZAK SIBINJANIN JANKA"

Odrezak uvaljan u brašno i jaja te potom pohan ..................................................................... 50,00 kn

 Ugarski vojskovođa (1387-1456), poznati borac protiv Osmanlija, pravo ime mu je Janos Hunjadi (Ivan Hunjadi)


"CASTRUM MEDWE"

Odrezak punjen domaćom šunkom i sirom trapistom, paniran u brašno, jaja i mrvice te potom pohan ............... 60,00 kn

Castrum Medwe - Medvedgrad, izgrađen 1252.godine.
Gradio ga zagrebački biskup Filip radi pohrane crkvenog blaga u slučaju ponovne provale Tatara


"JELENGRADSKI MEDALJONI"

Tri medaljona od teleće pisanice pržena i prokuhana u umaku od šampinjona ....................................... 60,00 kn

Jelengrad- drugi po važnosti grad u Moslavini, nakon smrti Čupora Moslavačkih, kraljevskom odlukom darovan Tomi Bakoču (Erdodeyu)


"POPEČCI ZAPRTE GORE"

Odrezak punjen sa domaćom šunkom i sirom, popržen na plitkoj masnoći
i prokuhan u umaku od šampinjona i povrća
.......................................................................... 70,00 kn

Zaprta gora- stari srednjovjekovni naziv za Moslavačku goru zbog toga što je bila puna utvrđenih gradova


"KOLJENICA BARBARE CELJSKE"

Teleća koljenica začinjena i pećena u pečnici ili pod pekom (za 2 osobe po kg) .................................... 110,00 kn

 Barbara Celjska- žena kralja Žigmunda, jedno vrijeme bila je vlasnica Garić grada


"PEČENJE JOCE UDMANIĆA"

Teleće meso od plećke i rebara pečeno u pećnici (za 4 osobe) ..................................................... 300,00 kn

 Joco Udmanić- najpoznatiji moslavački hajduk koji je pljačkao bogate i davao siromašnima





Jela od junetine



"PLANINARSKI GULAŠ"

Juneće meso izrezano na kockice, pirjano na luku sa povrćem i krumpirom te zaliveno temeljcem i vinom ........... 35,00 kn


"MOJSLAVOVA STRIJELA"

Juneći odresci poprženi na plitkoj masnoći i prokuhani u umaku od luka, češnjaka, kiselih krastavaca i vina ......... 40,00 kn

 Mojslav- jedan od starijih posjednika ovog kraja po kojem je najvjerojatnije Moslavina dobila ime,
s time da se glas j s vremenom izgubio


"BIFTEK CASTRUM GARIG"

Goveđa pisanica odležana u pacu, pržena na roštilju te servirana na prepečencu s jajom na oko ................... 55,00 kn

Castrum Garig-Garić grad, jedna od najznačajnijih srednjovjekovnih utvrda, prvi put se spominje 1256 godine.
Više puta mjenjala vlasnike.


"RAMSTEK SV. DOROTEJE"

Goveđa pisanica pržena na maslacu i servirana na pržencu te prelivena umakom od šampinjona i svinjskog mozga . 60,00 kn

Sv.Doroteja- jedan od sedam oltara u Pavlinskom samstanu Blažene Djevice Marije podno Garić grada


"BIFTEK KNEZA MILOVUKA"

Goveđa pisanica odležana u pacu i pržena na roštilju te začinjena zelenim paprom
i prelivena umakom od papra i senfa
.................................................................................. 60,00 kn

 Knez Milovuk-mitska ličnost u legendama i predajama ovog kraja.
Prokleo svoju kćer Ružicu i pretvorio je u zmiju koja i dan danas luta Moslavinom.


"JURJEVSKI KRIJES"

Goveđa pisanica pržena na roštilju, servirana na prepečencu, garnirana voćem (za dvije osobe) .................. 120,00 kn

 Jurjevo je jedan od najznačajnih blagdana u Moslavini jer se tada u zoru očekuje pojava Kneginje Ružice
u obliku zmije i hrabri junak koji će je poljubiti

 



Jela od patke

 

"PAKLENIČKI PEKEL"

Domaća pečena patka nadjevena kiselim jabukama i slaninom (za 4 osobe po kg) ................................ 110,00 kn

Paklenički pekel, stari naziv za crnu jamu promjera nekoliko metara i dubinom od 70 metara iz koje je izvirala nafta.
Nalazila se pokraj sela Ciglenice

 




Jela od janjetine



"PAŠALUČKA GOZBA"

Mladi janjac pečen na otvorenoj vatri tj na ražnju (kg) ............................................................. 130,00 kn

Pašaluk- najveća teritorijalna jedinica u Osmanlijskom carstvu na čelu koje se nalazio paša, izravno podložan Carigradu






Jela od mješanog mesa



"ULAMA BEGOVI PRSTI"

Ćevapčići od 3 vrste mljevenog mesa pečeni na roštilju sa lukom i ajvarom ......................................... 33,00 kn

Ulama Beg - Turski vojskovođa koji je 1545.godine osvojio i porušio Moslavina grad te Pavlinski samostan


"BARBAKANSKI ŠTIT"

Mljeveno meso začinjeno i prženo na roštilju s lukom i ajvarom ...................................................... 35,00 kn

Barbakan- grudobran u zidu tvrđave. Najpoznatiji barbakan u Moslavini nalazi se ispred Jelengrada


"OSMANLIJSKI SMOTULJAK"

Mljeveno meso začinjeno s rižom uvijeno u listove kiselog zelja i povezano s laganom zaprškom ................... 35,00 kn

Osmanlije- dinastija čiji je rodonačelnik sultan Osman


"GARIĆKI PEĆNJACI"

Svinjetina, puretina i kobasice prženo na roštilju s lukom i ajvarom .................................................. 40,00 kn

Pećnjaci- dijelovi keramičkih peći pronađeni na kasnosrednjovjekovnim arheološkim nalazištima Garić grad, Moslavina grad itd...


"HAJDUČKI ĆEVAP"

Svinjsko i teleće meso, slanina i povrće ( paprika i sl.) nabodeno na žicu za ražnjiće ................................. 50,00 kn

 Hajduci- odmetnici od osmanlijske vlasti. Najpoznatiji hajduk u Moslavini je bio Joco Udmanić






Jela od slatkovodnih riba



"TEMPLARSKI PAPRIKAŠ"

Paprikaš od tri vrste slatkovodne ribe isječene na komadiće ......................................................... 30,00 kn

Templari su bili pripadnici katoličkog viteškog reda osnovanog 1119. godine koji su štitili hodočasnike na njihovim pohodima.
Red je ukinut 1312.g.


"SOM MAGISTRA TIBURCIJE"

Odresci soma prženi na plitkoj masnoći ............................................................................... 60,00 kn

 Magistar Tiburcije, kao poslanik Pape, bio je osnivač Pavlinskog samostana pod Garićem 1295.godine


"PLEMIĆKI SOM"

Odresci soma uvaljani u brašno i pivsko tijesto te potom pohani ..................................................... 60,00 kn


"FOGOŠ NA UGARSKI"

Odresci smuđa uvaljani u brašno, prženi na maslacu i prokuhani u pikantnom umaku od svježe paprike ............ 70,00 kn

Fogoš - stara hrvatsko ugarska riječ za jednu od najkvalitetnijih riječnih riba


"PRŽENI FOGOŠ"

Smuđ pržen na roštilju ................................................................................................ 70,00 kn


"BISTRANGA SA GARA"

Pastrva sa žara u umaku od maslinovog ulja, kosanog peršuna, češnjaka i limunovog soka (po kg) ............... 100,00 kn

Bistranga- slatkovodna visokoukusna šarena riba danas poznata pod imenom pastrva


"KRAPEC NA PROCEP"

Šaran pečen u komadu na rašljama i otvorenoj vatri (po kg) ....................................................... 100,00 kn

Procep - stari hrvatski naziv za rašlje


"KRAPEC NA MOSLAVAČKI"

Šaran špikovan češnjakom i pečen u pećnici uz bijelo vino, vrhnje i kosani peršun (po kg) ........................ 120,00 kn

Krapec- stari hrvatski naziv za šarana





Prilozi



"RIŽA"

Riža pirjana na masnoći ................................................................................................. 6,00 kn


"TJESTENINA"

Kuhana tjestenina prelivena maslacem ................................................................................. 7,00 kn


"PRŽENI KRUMPIRI"

Štapići krumpira prženi u dubokoj vreloj masnoći ....................................................................... 8,00 kn


"KUHANI KRUMPIR"

Oguljeni krumpir isječen na kriške te kuhan u slanoj vodi i potom pirjan na maslacu .................................. 9,00 kn


"NJOKE"

Prokuhani krumpir,brašno, jaja, kosani peršun i maslac, preliven prezlama preprženim na maslacu ................. 10,00 kn


"KNEDLE NA PARI"

Knedle od brašna, kvasca, soli i jaja te kuhano na pari .............................................................. 10,00 kn


"KROKETI"

Krumpirovo tijesto prženo u dubokoj masnoći ........................................................................ 11,00 kn

Croquettes

"BIJELI ŽGANCI"

Žganci od pšeničnog brašna začinjeni prženom slaninom i prokuhanim vrhnjem ..................................... 11,00 kn


"POLICE SA ŠPEKOM"

Krumpiri presječeni na pola i zapečeni u pećnici sa ploškama špeka ................................................. 12,00 kn


"KUHANO POVRĆE"

Grašak, mrkva,slani krumpir, mahune, začinjeno i preliveno maslacem ............................................... 12,00 kn


"OKRUGLICE OD KRUHA"

Kruh narezan na kockice i izmješan s slaninom,češnjakom i jajima te kuhan u slanoj vodi i preliven prezlama ...... 14,00 kn


"ŽUTI ŽGANCI"

Žganci od kukuruznog brašna začinjeni domaćim čvarcima i slaninom ................................................ 14,00 kn


"KRUH"

2 šnite .................................................................................................................. 2,00 kn

 




Salate



"SALATA OD KISELOG POVRĆA"

krastavci, paprika, cikla ................................................................................................ 8,00 kn


"KRUMPIR SALATA"

Kuhani krumpir začinjen crvenim lukom i suncokretovim uljem ......................................................... 8,00 kn


"SEZONSKA SALATA"

rajčica, paprika, zelena, zelje, krastavci, mješana .................................................................... 10,00 kn


"GRAH SALATA"

Kuhani grah začinjen crvenim lukom i bučinim uljem .................................................................. 10,00 kn


"FRANCUSKA SALATA"

Povrće kuhano i nasjeckano na kockice začinjeno majonezom i limunovim sokom ................................... 20,00 kn

 




Sirevi



"EDAMAC"
....................................................................................................... 20,00 kn


"GAUDA" ......................................................................................................... 20,00 kn


"SVJEŽI KRAVLJI SIR S VRHNJEM" .................................................................... 25,00 kn


"MIX PLATA SIREVA" ....................................................................................... 30,00 kn


"OVČJI /KOZJI SIR" ......................................................................................... 35,00 kn

 




Slastice



"SLADOLED"

kuglica .................................................................................................................. 3,00 kn


"KOMPOTI"


razni .................................................................................................................... 8,00 kn


"JABUČNA ARIJA"

Oguljene koluti jabuka umočeni u lijevano tijesto potom pohani i posuti smeđi šećerom i cimetom .................. 10,00 kn


"ZLIJEVANKA S KUKURUZNIM BRAŠNOM"

Rahla i sočna bazlamača sa svježim kravljim sirom prelivena vrhnjem ............................................... 11,00 kn


"PALAČINKE RAZNE"

Sir,orasi, pekmez od šljiva,čokolada .................................................................................. 14,00 kn


"PALAČINKE S VINSKIM PRELJEVOM"

Punjene s orasima i prelivene vinskim preljevom ..................................................................... 18,00 kn


"KRALJEVSKA DELICIJA"

Palačinke s kukuruznim brašnom punjene sirom i grožđicama, rolane te prelivene slatkim preljevom ............... 20,00 kn


"TAČKRLE"

Punjeno tijesto s pekmezom i preliveno vrhnjem te posuto smeđim šećerom ....................................... 20,00 kn


"VOĆNI KUP HUMKA"

Voće nasjeckano na kockice, začinjeno maraskinom te preliveno kuglicama sladoleda .............................. 20,00 kn

Humka - najviši vrh Moslavačke gore (489 metara)






Jela za klince i klinceze



"HAKUNA-MATATA"

Šunka i sir u dizanom tijestu ......................................................................................... 20,00 kn


"KO-DA"

Hamburger u pecivu sa sezamom .................................................................................... 20,00 kn


"STEWART MALI"

Topli sendvić ......................................................................................................... 20,00 kn


"BARBIE"

Mini pica s gljivama,sirom i kečapom ................................................................................. 22,00 kn


"SHERK DOG"

Hrenovka u lisnatom tijestu ......................................................................................... 25,00 kn